19
Dum, Mai

Eveniment

Președintele PNL a declarat că a fost primit avizul din partea Comisiei Europene prin care prima cerere de finanțare în PNRR a fost aprobată.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Școala Politică de Vară a Tineretului Liberal, că toate obiectivele PNRR au fost îndeplinite la timp, unele chiar pe ultima sută de metri. „Au fost o serie întreagă de temeri că nu vom reuși să atingem jaloanele, să atingem țintele, să atragem bani din PNRR. Vă pot spune că până în momentul de față toate obiectivele la nivelul guvernului au fost îndeplinite la timp, este adevărat cu destul de multă dificultate, unele pe ultima sută de metri” , a precizat Ciucă, iar declaraţiile par să aibă acoperire.

Președintele PNL a declarat că a fost primit avizul din partea Comisiei Europene prin care prima cerere de finanțare în PNRR a fost aprobată.

Comisia Europeană este pe cale de a aproba integral prima cerere de plată depusă de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce țara noastră a îndeplinit primele 21 de jaloane asumate, conform unor surse politice consultate de Economedia. Astfel, România urmează să încaseze primele 2,56 miliarde de euro din PNRR, după ce până acum a primit doar prefinanțarea.

Comisia urma să evalueze până pe 16 septembrie cererea de plată a României și îndeplinirea jaloanelor, însă sursele susțin că analiza a fost finalizată și că executivul european a decis să aprobe plata, lucru care va fi anunțat oficial în data de 15 septembrie. O ultimă întâlnire va avea loc miercuri, 14 septembrie, când cererea de plată se va discuta/comunica în colegiul comisarilor, anunţă economedia.ro.

Concret, din componenta de granturi va fi rambursată o sumă de 1,77 miliarde euro, iar din cea aferentă împrumuturilor 0,78 miliarde euro. Prima cerere de plată cuprinde cele 21 de ținte și jaloane aferente trimestrului IV din 2021.

Următoarea cerere de plată pentru decontarea fondurilor alocate României prin PNRR va fi transmisă Comisiei Europene în trimestrul al III-lea și va cuprinde țintele și jaloanele aferente primelor două trimestre ale acestui an. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, spunea că a doua cerere de plată din PNRR va fi depusă în toamnă, în luna octombrie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: