27
Sâm, Apr

Eveniment

Cu toate că în trecut, imaginea României a fost deseori umbrită de diverse statistici nefavorabile, precum poziții de 50 sau mai jos în Clasamentele Competitivității Globale, în ultima perioadă, lucrurile par să se schimbe în bine.

"Asemenea provocări, care au avut impact nu doar asupra percepției externe, ci și în rândul cetățenilor, par acum să fie surmontate cu succes, iar Brașovul se afirmă ca exemplu pozitiv în această direcție.

Chiar dacă astăzi doar aproximativ 10% dintre români mai au încredere în stat, Guvern și Parlament, există semnale de îmbunătățire și revitalizare, mai ales în ceea ce privește implicarea în subiecte de mediu la nivel internațional.

Acest lucru a fost evident și la Summitul Ministerial al OCDE găzduit de Costa Rica, unde România, cu un accent deosebit pe Brașov și inițiativele sale locale, a avut ocazia de a se alătura discuțiilor despre acțiunea climatică și biodiversitate. Este un pas pozitiv, care subliniază intenția noastră de a contribui la crearea unui viitor mai verde și mai sustenabil.

Este demn de remarcat și faptul că eforturile României, și implicit ale Brașovului, în domeniul mediului au fost recunoscute de către Comitetul de Politici de Mediu (EPOC) al OCDE. Această recunoaștere subliniază determinarea noastră de a ne alinia și de a contribui activ la obiectivele globale privind schimbările climatice, biodiversitatea și conservarea resurselor marine.

Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat PNL, originar din Brașov, menționa în cadrul unei intervenții recente la OCDE: „Lumea are nevoie urgentă de politici și soluții de reducere a emisiilor. Eu am ales să abordez acest subiect în orice luare de poziție publică și voi încerca să creez cât mai mulți ambasadori verzi în acest sens. Totuși, o creștere a nivelului de cultură de mediu este prioritară și poate reprezenta unul din proiectele de bază pe care să se bazeze și reforma educațională din țara noastră, dezbătută intens zilele acestea.

Deși avem încă multe de învățat și de realizat, mândria noastră constă în direcția în care ne îndreptăm. Privim spre un viitor mai verde și mai sustenabil.

Concluzionând, țara noastră, în calitate de națiune în ascensiune pe scena internațională, își recunoaște rolul în dezbaterile legate de mediu și este determinată să contribuie în mod semnificativ la viitorul ecologic global. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: