27
Lun, Mai

sursa foto: romaniajournal.ro

Eveniment

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, marţi, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.

De asemenea, Administraţia Prezidenţiale a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va participa luni la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa luni la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

În cursul zilei de marţi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc în data de 19 septembrie. La ceremoniile de înmormântare sunt aşteptaţi cei mai puternici oameni din lume. Inclusiv preşedintele american Joe Biden şi-a anunţat prezenţa.

Pentru ziua înmormântării, autorităţile britanice au instituit mai multe restricţii. Şefilor de stat care vor loa parte la funeraliile reginei Elisabeta a II-a li s-a cerut să facă deplasarea cu zboruri comerciale şi li s-a interzis să folosească elicoptere, maşini oficiale, deplasarea acestora urmând a fi făcută cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei.

Margareta a României şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, anunţă reprezentanţii Familiei Regale a României.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis Familia Regală a României.

Familia regală a Marii Britanii este apropiată de Familia Regală a României. Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii și Regele Mihai I au fost veri de gradul al III-lea. De altfel, Regele Mihai și-a cunoscut soția, pe Prințesa Ana, la nunta Reginei Elizabeta a II-a cu Prințul Phillip.

 

 

sursa: romaniatv.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: