19
Dum, Mai

sursa foto: adevarul.ro

Eveniment

Scaunul de la Kremlin este zdruncinat din temelii după peste 200 de zile de război în Ucraina.

Sfârșitul lui Putin la președinția Rusiei pare din ce în ce mai aproape. Lista celor care cer demisia lui Vladimir Putin din cauza războiului crește de la o zi la alta. 

Lista consilierilor municipali ruși care cer demisia lui președintelui Vladimir Putin a crescut la aproape 50, a dezvăluit un oficial local din orașul natal al liderului de la Kremlin - Sankt Petersburg.

Aproape 50 de consilieri municipali au semnat acum o petiție prin care cer demisia președintelui Vladimir Putin, cu 29 mai mult decât luni, potrivit unuia dintre cei implicați, notează CNN.

Ksenia Thorstrom, un consilier municipal al districtului Semenovsky din Sankt Petersburg, a declarat pentru CNN că „acum avem 47 de semnături verificate. Răspândirea geografică a lor s-a extins semnificativ. Eu și colegii mei am vrut să sprijinim consilierii de la Smolninsky, care au fost chemați recent la poliție și vor avea în curând un proces”.

Potrivit petiției, „noi, consilierii municipali ai Rusiei, credem că acțiunile președintelui său - Vladimir Putin - sunt dăunătoare pentru viitorul Rusiei și al cetățenilor săi. Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse”.

Am decis să facem apelul nostru atât de scurt încât ar fi mai puține motive să găsim vreo greșeală din partea autorităților și astfel încât cât mai mulți consilieri municipali să semneze petiția”, a mai explicat Thorstrom.

Săptămâna trecută, consilierii din Smolninskoye din Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat a Federației Ruse să depună acuzații de trădare împotriva lui Putin pentru a-l retrage din funcție din cauza războiului din Ucraina. Acum, consilieri respectivi sunt acuzați „discreditare” a armatei ruse, potrivit unui mesaj pe Twitter al unuia dintre ei, Nikita Yuferev, mai relatează CNN.

Consilierii (deputații - n.r.) municipali sunt oficiali locali cu influență politică limitată. Petiția urmează după primele alegeri regionale și municipale din Rusia de la începutul războiului, în care candidații pro-Kremlin au înregistrat un succes covârșitor.

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: