28
Dum, Apr

Foto: Arhivă

Eveniment

Brașovul a depus, la Ministerul Mediului, trei dosare prin care s-a solicitat recoltarea urșilor care au atacat persoane și gospodării în ultima perioadă. Un dosar a fost, însă, refuzat.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, cel care a precizat că a primit acordul Ministerului Mediului pentru a împușca animalele agresive din zona fondurilor forestiere Bârsa și Sebeș. În urma atacurilor animalelor sălbatice din ultima perioadă, prefectul Marian Rasaliu a decis ca la nivelul județului să se constituie o comisie din care să facă parte primarii localităților cu probleme, reprezentanți ai administrațiilor fondurilor forestiere, cei ai Agenției pentru Protecția Mediului, ITRSV și ICAS.

 „Doar prin măsuri urgente, eficiente, putem supraveghea atent migrația animalelor sălbatice. Este de datoria tuturor acestor instituții să facă tot posibilul pentru a menține aceste animale în pădure, cât mai departe de zonele populate. Urșii s-au înmulțit pentru că în ultimii doi ani legea a interzis împușcarea lor”, a menționat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: