27
Sâm, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Bulgaria a primit asigurări că va intra în spațiul Schengen în luna octombrie 2023!

Mesajul vine chiar de la ministrul bulgar al Justiției. Potrivit acestuia, promisiunea ar fi fost făcută în cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles de săptămâna trecută. Asta în condițiile în care președintele Iohannis a anunțat că noi mai avem de așteptat.

A fost luat un angajament clar pentru admiterea Bulgariei la Schengen în octombrie 2023”, a declarat ministrul bulgar al justiției, Krum Zarkov, miercuri, la Nova TV.

Potrivit acestuia, termenul a fost convenit în cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles de săptămâna trecută.

Zarkov a comentat că pentru prima dată Bulgaria are un termen concret pentru Schengen, care este „rezultatul muncii intense a guvernului interimar din ultimele săptămâni și al unei puternice autorități internaționale în persoana președintelui Radev”, relatează Mediapool preluat de Rador.

Krum Zarkov a mai spus că acum totul depinde de activitatea parlamentului și de adoptarea mai multor reforme legate de statul de drept. Potrivit ministrului, Bulgaria nu ar trebuie să fie îngrijorată de rapoartele pe care le așteaptă Olanda, legate de mecanismul de monitorizare.

Nu ar trebui să ne facem griji pentru aceste rapoarte. Potrivit așa-numitului „mecanismul orizontal” sunt rapoarte în fiecare an și nu sunt doar despre Bulgaria. Aceste rapoarte nu ar trebui să ne sperie, noi ne-am îndeplinit angajamentele”, a explicat Zarkov.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: