20
Lun, Mai

sursă foto: alba.transilvania-tv.ro

Eveniment

Dosar penal pentru infracțiuni de ”violență în familie și amenințare ”.

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de “violență în familie și amenințare”.

În fapt, la data de 01 decembrie 2022, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din localitatea Râșnov, județul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost victima unor violențe în familie.

Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit faptul că, la aceeași dată, pe fondul unor discuții în contradictoriu, ce ar fi avut loc între persoana recalamantă și fostul soț, femeia ar fi fost bruscată și amenințată de către bărbat, creându-se o stare de temere pentru viața și integritatea corporală a persoanei vătămate.

Având în vedere cele sesizate și constate, s-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit faptul că există un risc iminent asupra vieții și integrității femeii, motiv pentru care Poliția Stațiunii Râșnov a emis un Ordin de Protecție Provizoriu împotriva bărbatului violent pentru o perioadă de 5 zile. De asemenea, s-a dispus ca fostul soț să păstreze o distanță minimă de 100 m față de victimă și față de reședința acesteia.        

A fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând a se efectua cercetări, în continuare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” si "amenințare”, ambele fapte fiind prevăzute și pedepsite de Codul Penal, în care, la finalizarea acestora, va fi propusă soluția corespunzătoare, informează I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: