03
Vin, Mai

sursă foto: romaniatv.net

Eveniment

13 tancuri ale armatei franceze au plecat spre baza militară Cincu din țara noastră. Este ultima etapă din transportul unui batalion blindat, a declarat colonelul francez responsabil cu logistica.

 Obiectivul este întărirea Flancului Estic sub comandament francez și vine ca reacţie la războiul pornit de Rusia în Ucraina. 

Această încărcare este „ultimul act al unei operațiuni logistice complexe, care a constat în transportarea unui batalion blindat pe șosea și pe calea ferată până în România”, a explicat colonelul Samuel, șeful logisticii de la Postul de Comandă Continental din Lille.

Scopul este de a consolida misiunea, aflată sub comandă franceză, care a fost lansată la 28 februarie 2022 ca răspuns la loviturile rusești din Ucraina. Cele treisprezece tancuri și „două vehicule de depanare din aceeași gamă” – fiecare dintre acestea, cu suportul său pentru vehicule blindate, cântărind aproximativ 100 de tone – vor parcurge „puțin peste 2.000 de kilometri”, adică „o săptămână de călătorie pe calea ferată prin cinci țări europene diferite”, a precizat el. „Acestea sunt vehicule de luptă puternice, dar (…) poziționate într-o poziție defensivă”, a adăugat el.

Primele convoaie, care transportau vehicule blindate de luptă pentru infanterie (VBCI), au plecat la 18 octombrie din tabăra militară de la Mourmelon-le-Grand, cu ajutorul regimentului 516 de trenuri din Toul (Meurthe-et-Moselle). În total, „suntem în curs de a transporta în jur de 150 de vehicule de luptă, cu tot echipamentul lor”, adică „armele, munițiile și echipamentele”, ceea ce „arată clar locul Franței alături de aliații săi din NATO” în Europa de Est, a explicat colonelul Samuel.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: