19
Dum, Mai

Eveniment

Verificări pe tema siguranței din căminele și cantinele școlare.

În data de 16 octombrie 2022 la căminul Colegiului pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” din Prejmer a avut loc un incendiu soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

Conform celor comunicate ulterior de către ISU Brașov, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, dintre care una aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Prejmer, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Din primele cercetări de la fața locului, cauza incendiului pare să fie o defecțiune produsă la instalația electrică. 

"Ca atare, dat fiind faptul că se pare că acest incendiu a izbucnit de la instalația electrică, dar și pentru faptul că se apropie sezonul friguros, am solicitat Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor să efectueze o serie de verificări la toate căminele și cantinele ce funcționează pe lângă unitățile de învățământ preuniversitar din Județul Brașov cu scopul de a preveni evenimente neplăcute ce pot avea loc în această perioadă.

Avem nevoie de siguranță în căminele și cantinele de pe lângă unitățile de învățământ. În plus, avem nevoie și de creșterea gradului de conștientizare din partea utilizatorilor, având în vedere faptul că pe parcursul iernii, pot apărea suprasolicitări ale rețelelor de electricitate din interiorul acestor cămine.

Măsurile care se vor lua în urma verificărilor au ca scop creșterea siguranței utilizatorilor.

Este de datoria noastră, a fiecăruia ca în pragul sezonului friguros să luăm măsuri de verificare a instalațiilor de încălzire pentru a preveni eventuale disfuncționalități ale acestora, și astfel putem preveni eventuale incendii", a declarat subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: