18
Sâm, Mai

Eveniment

E simplu să protejăm pădurile din jurul Brașovului și putem face acest lucru fără ca Primăria să angajeze costuri mari și inutile.

Progresul unei societăți nu este generat de modificarea sistemelor funcționale. Pădurile Brașovului reprezintă un acord social funcțional unde doar mici reglaje fine merită a fi realizate cu scopul de a asigura integrat funcțiuni precum sănătate, biodiversitate, rolul economic, cât și resursele necesare pentru generațiile viitoare.

În acest scop, am organizat la Brașov la workshop-ul „Pădurile Brașovului - descoperă locul tău în natură!” , pe care l-am inițiat și moderat, a reunit reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură, Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov, Gărzii Forestiere Brașov, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Agenției pentru Protecția Mediului, Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Kronstadt, ONG-urilor, precum și experți în conservarea naturii, consilieri locali și cetățeni ai municipiului Brașov.

https://adobe.ly/3eR3IMQ

Așa cum propune primarul Brașovului, desemnarea unei arii naturale protejate de interes local:

➡️​Nu va aduce niciun beneficiu imediat brașovenilor,

➡️​Poate fi contra-productiv din perspectiva asigurării nevoilor de recreere, turism, activități sportive în natură,

➡️Va genera costuri suplimentare semnificative din perspectiva desemnării și managementului,

➡️Nu este necesară având în vedere faptul că obiectivele declarate ale acesteia pot fi realizate cu actualul sistem de management (inclusiv Certificarea forestieră în sistem FSC).

Acțiunile PNL Brașov:

➡️Echipa de consilieri locali a PNL Brașov va depune un proiect de hotărâre de Consiliu Municipal, care să integreze cât mai bine concluziile workshopului și diferitele nevoi ale brașovenilor.

➡️Această propunere va fi dezbătută public cu toți cei interesați sau potențial afectați de managementul pădurilor din jurul Brașovului și se va finaliza cu o propunere de plan de management actualizat, care va parcurge procedurile legale de aprobare, inclusiv evaluarea impactului asupra mediului precum și asupra habitatelor și speciilor adăpostite de pădurile brașovenilor.

➡️Rezultatul așteptat este un nou plan de management al pădurilor Brașovului, care să integreze toate nevoile comunității, să fie ușor de implementat și să nu genereze costuri suplimentare inutile.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: