04
Sâm, Mai

sursă foto: aktual24.ro

Eveniment

Haosul s-a instaurat în Rusia, în special în rândul populației adulte, în urma anunțului președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială.

Companiile aeriene au primit ordin să nu mai vând bilete bărbaților apți combatanți, iar pagina operatorului feroviar pare să fi fost blocată sau nu mai face față solicitărilor. Toate aceste evenimente au alimentat temerea că declarațiile liniștitoare făcute după anunțul privind mobilizarea sunt mincinoase și că cei chemați în armată vor ajunge pe frontul din Ucraina.

La câteva minute după ce Vladimir Putin a anunțat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială, toate biletele directe pentru 21 septembrie către Istanbul și Erevan au fost epuizate.

Ca reacție, susține contul de Twitter WhereisRussiaToday,  „companiile aeriene rusești au încetat să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu excepția cazului în care aceștia pot face dovada aprobării de călătorie din partea Ministerului Apărării”.

De altfel, încă de marți, înainte de anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, cererea de bilete de avion către destinațiile externe către care cetățenii ruși mai pot călători a crescut spectaculos.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: