04
Sâm, Mai

sursa foto: hotnews.ro

Eveniment

Familia regală britanică s-a adunat, joi, la palatul Balmoral, pentru a-i fi aproape Reginei Elisabeta a II-a.

Medicii care au consultat-o în această dimineață și s-au declarat îngrijorați de starea de sănătate a suveranei în vârstă de 96 de ani. Prințul moștenitor Charles și soția sa, ducesa de Cornwall, se află la Balmora, iar în cursul serii au ajuns 7 membri ai familie, cu o cursă specială care a aterizat pe aeroportul din Aberdeen. Veștile îngrijorătoare despre sănătatea Reginei Elisabeta a II-a îi adună pe toți britanicii împreună. 

UPDATE 19:20 - Gândurile președintelui american Joe Biden sunt la Regina, a transmis purtătorul de cuvânt. În ultimele momente, Casa Albă a spus că președintele SUA se gândește la regina și familia ei.

UPDATE 19:15 - Prințul Harry călătorește singur la Balmoral, potrivit purtătorului său de cuvânt. Au apărut zvonuri că el și soția sa Meghan se îndreptau împreună spre Scoția.

Între timp, un Range Rover care i-a adus pe prinții Edward, Andrew și William a ajuns la Castelul Balmoral.

UPDATE 19:00 - Premierul Canadei Justin Trudeau a transmis pe Twitter urări de bine reginei și familiei regale.

 

UPDATE 18:30: Turiștii au început să se adune în ploaie în fața Palatului Buckingham din Londra, în urma știrilor că Regina se află sub supraveghere medical.

Membrii familiei regale sunt alături de Elisabeta a II-a, convocați de urgență la Castelul Balmoral, după ce medicii au anunțat că „sunt îngrijorați” în legătură cu starea sa de sănătate. Regina și-a anulat toate întâlnirile din ultimele zile.

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria Regatului Unit și a sărbătorit în acest an jubileul de platină, în luna iunie. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Prințul Charles, moștenitorul Coroanei Regale britanice, alături de soția sa - Camilla, ducesă de Cornwall, au ajuns primii la Balmoral, iar prinții William și Harry, împreună cu soția sa, Meghan, au ajuns în cursul serii. Kate Middleton a rămas la Londra. 

Premierul Liz Truss a spus că „întreaga țară” este „profund îngrijorată”. „Gândurile mele – și gândurile oamenilor din Regatul Unit – sunt cu Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment”, a adăugat ea.

Oamenii se strâng deja la porțile Castelului Balmoral, pentru a-și arăta îngrijorarea și susținerea față de suverana lor.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: