03
Vin, Mai

sursa foto: seebucharest.ro

Eveniment

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere.

1. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 4 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “furt în scop de folosință”.

În fapt, la data de 06 septembrie 2022, în jurul orei 23.10, polițiștii au procedat la executarea semnalului regulamentar de oprire conducătorului unui autovehicul, ce circula pe strada Lacurilor, din municipiul Brașov, conducătorul auto nerespectând indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, în vederea opririi autovehiculului în cauză, pentru efectuarea controlului, conducătorul autovehiculului continuându-și deplasarea pe strada Stejarului, unde a părăsit partea carosabilă și a pătruns pe trotuar, acroșând două bănci și mai mulți stâlpi metalici, revenind ulterior pe partea carosabilă.

Conducătorul auto a părăsit autovehiculul în cauză, iar în încercarea de a-și asigura scăparea, a sărit în lacul aflat în proximitate, de unde a fost scos de către membrii echipajului, format din polițist din cadrul Secției 4 Poliție Brașov și polițist din cadrul Poliției Locale Brașov.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, acesta fiind un tânăr, în vârstă de 14 ani, iar autovehiculul ar fi fost sustras, spre a fi condus pe drumurile publice, din parcul auto al unei societăți comerciale din municipiul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. La data de 07 septembrie 2022, în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Victoria, desfășurând activități în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră, au oprit în trafic, pentru control, o femeie, care conducea un autovehicul pe strada Muncii, din orașul Victoria, județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că femeia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: