02
Joi, Mai

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Avioanele oligarhilor ruși continuă să zboare prin Europa, chiar și atunci când spațiul aerian al UE a fost închis pentru avioanele rusești din cauza sancțiunilor. 

Structurile de proprietate discutabile ale aeronavelor fac adesea dificil pentru autorități să înțeleagă că aparțin rușilor, scrie ziarul german Die Welt.

În total, publicația a putut identifica aproximativ 30 de zboruri ale presupuselor avioane și elicoptere private rusești prin spațiul aerian european de la impunerea sancțiunilor UE. Datele despre aceasta sunt disponibile public pe site-urile de urmărire a rutelor aeriene. Die Welt susține dovezi puternice că sunt deținute sau controlate de oameni de afaceri ruși.

La mijlocul lunii martie, autoritățile britanice au suspendat zborul unei aeronave Cessna cu număr de înmatriculare G-LATO în sudul Londrei. Departamentul britanic de transport creditează Cessna miliardarului rus de petrol Yevgeny Shvidler. Este considerat un prieten al confidentului lui Putin și al fostului proprietar de club de fotbal Roman Abramovici. Înainte de arestarea sa la Londra, avionul privat al lui Shvidler a mai zburat de opt ori prin UE. La ultimul zbor, avionul a decolat din Hamburg spre Londra pe 18 martie și nimeni nu a împiedicat avionul să decoleze.

Pe 28 februarie, de pe aeroportul din München a decolat un Airbus care, conform listei de sancțiuni a SUA, este atribuit oligarhului Alisher Usmanov. Zborul a aterizat la Tașkent. Autoritățile aeriene germane neagă că au încălcat orice reguli, permițând decolarea.

La începutul lunii martie, o aeronavă Bombardier cu numărul de înmatriculare T7-7AA, înmatriculată în San Marino, a sosit de la Nisa la Istanbul. Se spune că este deținut de omul de afaceri rus, creatorul Yota, Albert Avdolyan. În aprilie, un avion înmatriculat în Luxemburg a zburat de la Basel la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, care, potrivit Forbes, aparține oligarhului Viktor Vekselberg.

Pe lângă Uniunea Europeană, Regatul Unit verifică avioanele pentru comunicarea cu Rusia. La 1 aprilie, o aeronavă Gulfstream G550 care sosește din Dubai a fost reținută pe aeroportul Luton din Londra. În trecut, avionul a fost folosit de liderul militar libian Khalifa Haftar și de omul de afaceri Yevgeny Prigozhin, care este asociat cu activitățile Wagner PMC. Prigojin a folosit avionul pentru a călători în Africa, notează ziarul.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: