02
Joi, Mai

sursă foto: wowbiz.ro

Eveniment

Alianţa "O Voce pentru Educaţie" a lansat Manifestul cu 100 de măsuri de modernizare a educaţiei preuniversitare, propuse de societatea civilă şi mediul privat.

Alianţa „O Voce pentru Educaţie” a anunţat că a identificat 10 puncte critice şi 100 de măsuri necesare pentru noua legislaţie în educaţie, pe care le-a propus Ministerului Educaţiei şi Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru prima dată în România, asistăm la un moment în care societatea civilă şi mediul de business au pus bazele unei colaborări care aduce împreună cei mai relevanţi actori care au puterea să transforme educaţia cu focus pe elev. La două luni de la constituire, alianţa „O Voce pentru Educaţie” lansează Manifestul pentru modernizarea legii educaţiei, care cuprinde 10 puncte critice şi 100 de puncte de reformă reală pentru modernizarea educaţiei preuniversitare, pe care le-a înaintat Ministerului Educaţiei şi Administraţiei Prezidenţiale.

Rezultatele testelor PISA şi al examenelor naţionale conduc la concluzia tristă, formulată de Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că educaţia se află la un „punct de minim”. Totodată, PNRR este o oportunitate unică de 3,6 miliarde de euro investiţii pentru educaţie, care poate fi valorificată pentru modernizarea sistemului de învăţământ în beneficiul elevilor dacă sunt aplicate măsuri de reformă reală la nivelul legislaţiei.

În acest context, societatea civilă şi mediul privat cu 50% din PIB-ul României, care formează alianţa istorică „O Voce pentru Educaţie”, au elaborat Manifestul educaţional centrat pe elev cu 10 puncte critice şi 100 de măsuri concrete care pot fi transpuse în noua lege a educaţiei”, a transmis Alianţa într-un comunicat de presă.

 

 

Sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: