01
Mie, Mai

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Acțiuni de amploare pe raza municipiului Brașov.

În data de 07.05.2022, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliției Locale Brașov, au desfășurat o acţiune pe raza mun. Braşov în vederea identificării și dispunerii măsurilor legale față de persoanele care practică cerșetoria, identificarea și sancționarea conducătorilor auto care parchează fără drept autoturismele pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitață, precum și în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră.

În cadrul acţiuniii au fost legitimate 42 persoane şi verificate 18 autovehicule, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.015 lei, după cum urmează: 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.015 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 1 pentru nerespectarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.           

Totodată, în baza planului de acțiune întocmit, în intervalul 07/08.05.2022, între orele 20.00-05.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe linia infracțiunilor contra persoanei, a faptelor de tâlhărie, loviri sau alte violențe, amenințare și a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, privind siguranța circulației pe drumurile publice, precum și pentru respectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor în zona cluburilor de noapte. În cadrul acţiunii s-a avut în vedere şi creșterea autorității Poliției, prin prezența activă a lucrătorilor și asigurarea vizibilității organelor de poliție, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Poliţiştii au verificat 12 societăţi comerciale, 34 autoturisme şi au legitimat 91 persoame. Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.610 lei, după cum rmează: 5 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 7 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 1 pentru nerespectarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

 

 

Sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: