18
Sâm, Mai

Eveniment

Astăzi, 31 martie,  polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 51 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București  și în județele Dâmbovița și Prahova într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în domeniul construcțiilor.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți dezvoltatori imobiliari, persoane fizice și juridice, ar fi prejudiciat o instituție publică, prin faptul că, la momentul recepției clădirilor ar fi prezentat împrejurarea nereală că au realizat mai multe locuri de parcare, decât cele existente în fapt, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 2  milioane euro.

La nivel național, în această dimineață, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 17 acțiuni operative și 115 percheziții domiciliare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din sfera criminalității organizate, criminalității economice,  investigațiilor criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile  Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.727 de evenimente, dintre care 2.781 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.946 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 170 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 171 de  fapte penale. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 907 de posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu.

Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 82 de persoane și au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 64 de autori în 50 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 624 de permise de conducere și retrase 287 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au aplicat 9.337 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3,2 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 406.000 de lei.

Miercuri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 97 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 9 obiective fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 331 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 102.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.275 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, nici un cetățean ucrainean nu a depus solicitare pentru azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.328 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 75,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.433 de mijloace de transport și 59.829 de persoane, dintre care 8.650 de cetățeni ucraineni.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: