18
Sâm, Mai

Eveniment

Astăzi, la Istanbul este în plină desfășurare Forumul Economic România-Turcia, locul unde se configurează noi rute de comerț din Balcani și Orient.

În contextul luptelor pentru resurse, din România s-au mobilizat elite de  influenceri din zona economică. În perspectiva crizelor alimentare, fiecare stat a organizat grupuri de lucru operative cu o sarcină unică, bătălia pentru resurse.

La evenimentul de parteneriat strategic-economic participă 200 de firme din Turcia și 150 din România. Și-au arătat interesul și au fost prezenți vicepreședintele Republicii Turcia Es. Fuat OCTAY și viceprim-ministru al României Sorin GRINDEANU.

Mediul de afaceri brașovean este reprezentat de Casa de Comerț Balcanică, al cărei președinte prof.dr. Liviu PANDELE și secretar general Mihai Rugacs au convocat 35 de societăți comerciale care își vor susține afacerile în zona balcanică și Orient.

Principalul motor în aceste noi configurări este Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului condus de ministrul Constantin-Daniel Cadariu și secretarul general adj. Corneliu Cârstea. Noua echipă vine cu o nouă abordare și anume aceea de a deveni Hub relațional în regiune, în Parteneriat cu Bulgaria și țările din regiunea Balcanică precum Turcia.

 

   


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: