28
Dum, Apr

foto: perdea forestieră 2021

Eveniment

21 martie a fost proclamată drept ”Ziua internațională a Pădurilor” prin rezoluția Adunării Generale  ONU, din anul 2013, pentru a conștientiza importanța tuturor tipurilor de pădure.

În România, conform Codului Silvic, pădurile fac parte din fondul forestier care poate fi proprietate publică sau privată.

Sunt infracțiuni silvice:

- tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate;

- pășunatul în pădurile sau în suprafețele de pădure în care acesta este interzis;

- furtul de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale ori de arbori, puieți sau lăstari care au fost tăiați ori scoși din rădăcini, consemnează vedemjust.ro.

Autoritățile județene brașovene sunt preocupate de reconstrucția ecologică forestieră.

Președintele Consiliului Județean Brașov  a publicat, pe rețelele de socializare,  interesul constant pentru pădurile generațiilor următoare.   

”În lista de investiţii aprobată pentru acest an am prevăzut reconstrucţia ecologică forestieră pe terenuri degradate aflate în perimetrul de ameliorare al comunelor Caţa, Ticuş şi Viştea, pentru care am alocat suma de 1,2 milioane de lei.

De asemenea, dorim să înfiinţăm perdele forestiere şi plantaţii de protecţie de-a lungul a 300 de km de drumuri din judeţul Braşov, iar în acest sens avem în lucru un proiect pentru care vom accesa fonduri europene.

Nu în ultimul rând, ne-am alăturat oricăror iniţiative şi acţiuni menite să restaureze terenuri degradate şi să crească suprafaţa forestieră la judeţului, în beneficiul nostru şi al generaţiilor următoare.”, scrie Adrian VEȘTEA pe pagina sa de facebook.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: