18
Sâm, Mai

Eveniment

A nins în Africa de Sud, la aproape 180 de kilometri de Cape Town.

Imagini impresionante cu sud-africanii care se bucurau de zăpadă au fost surprinse lângă oraşul Ceres.

A nins în Africa de Sud. S-a întâmplat lângă oraşul Ceres, la aproximativ 180 kilometri de Cape Town. Atât adulţii, cât şi cei mici s-au bucurat de zăpada căzută la sfârşit de vară.

Reamintim că un fenomen asemănător s-a petrecut şi la începutul lunii august 2012, la Johannesburg. La vremea respectivă, nu se mai întâmplase în oraşul sud-african de 5 ani.

Atunci, oamenii s-au adunat în stradă pentru a admira fenomenul neobişnuit. În ultimii 103 ani, fuseseră doar 22 de zile de zăpadă în Johannesburg, cel mai mare oraş al ţării.

A nins în Deşertul Atacama, cel mai arid de pe Terra. Copiii au făcut oameni de zăpadă

În deșertul Atacama, considerat cel mai secetos loc de pe Pământ, a nins abundent, depunându-se un strat de 15 cm de zăpadă. În această zonă se întâmplă ningă o dată la 4 ani. De obicei, în iunie și iulie, ceea ce face ca omătul din luna august să fie un eveniment rar, deşi încă în emisfera sudică este iarnă.

Potrivit autorităților chiliene, mai multe zone din deșert sunt acoperite de zăpadă și au făcut un apel la prudență pentru cei care parcurg șoseaua B-170, între Paranal Observatory și Cuesta Paposo, la aproximativ 130 de kilometri de orașul Antofagasta.

Zăpada a lovit şi orașul El Salvador, din Chile, la aproximativ 2.000 de metri deasupra nivelului mării, în centrul deșertului Atacama. „Pentru această perioadă a anului, sfârșitul lunii august, este relativ neobișnuit, deoarece zăpada este de obicei văzută aici în iunie și iulie”, a spus meteorologul Daniel Díaz, de la Centrul Meteorologic Regional de Nord, citat de postul german ZDF.

Deșertul Atacama este cel mai arid loc din lume, media anuală de precipitatii fiind de sub 1 mm. La unele stații meteo nu s-a înregistrat niciun stop de ploaie de când se fac măsurători, iar datele istorice arată că între 1570 și 1970 nu s-a înregistrat nicio ploaie torențială în anumite zone.

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: