02
Joi, Mai

Eveniment

Vor fi amplasate echipamente noi în parcuri, spaţiile de agrement şi terenurile de joacă din municipiul Brașov, noul mobilier urban urmând să fie integrat în ambientul citadin, pentru a deservi nevoile brașovenilor și ale turiștilor. 

Locurile de joacă din parcuri și din curțile grădinițelor sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă psihică și fizică a copiilor. Acolo se dezvoltă abilitățile motrice, forța fizică și comportamentele sociale și se fac pași importanți în modul de luare a deciziilor și a dezvoltării imaginației și creativității.

"Vom moderniza spațiile de joacă din Brașov, iar acestea vor beneficia de elemente care vor încuraja copiii să își exploreze limitele fizice, creative și emoționale într-un cadru sigur. Vom schimba echipamentele uzate sau învechite, pentru a asigura un grad înalt de siguranță a celor mici.

De aceste înnoiri se vor bucura copii care frecventează locurile de joacă de pe strada Cocorului nr. 6, Calea București nr. 35, Bulevardul Vlahuță nr. 55 și Strada Apollo, precum și grădinițele nr. 19, 30, 31 și grădinița nr. 16 din cartierul Stupini.

Îmbunătățirile care vor fi aduse locurilor de joacă constau în înlocuirea elementelor uzate sau degradate și adăugarea altora noi (în funcție de situație): complex din lemn cu două turnuri sau un turn, leagăne din lemn tip cuib, cumpene pe arcuri duble, leagăne din lemn cu două coșuri, leagăne din lemn cu două șezuturi, suprafețe cauciucate de amortizare.

De asemenea, acolo unde există spațiu vom amplasa mese de tenis și vom monta panouri de baschet. În plus, într-o locație ce urmează să fie stabilită, vom da în folosință o tiroliană.

Caietul de sarcini pentru realizarea achiziției a fost publicat ieri, 25 august, pe SICAP (Sistemul electronic de achiziţii publice) și cuprinde:

Complex din lemn cu două turnuri - 5 buc;

Complex din lemn cu un turn h = 150 cm - 10 buc;

Complex din lemn cu un turn h = 100 cm - 6 buc;

Leagăn din lemn tip cuib - 5 buc;

Cumpănă pe arcuri duble - 9 buc;

Tiroliană - 1 buc;

7 Mese de tenis - 5 buc;

Panouri de baschet - 10 buc;

Leagăn din lemn cu două coșuri - 10 buc;

Leagăn din lemn cu două șezuturi - 10 buc;

Suprafață de amortizare cauciucată - 600 mp;

Bordură din cauciuc pentru rame nisipare 1000 x 150 x 150 mm - 200 ml;

Cablu oțel/textil - 220 ml.

Brașov - un oraș civilizat și curat

Elementele de mobilier urban sunt esențiale într-un oraș civilizat, modern, atât pentru aspectul utilitar, cât și pentru cel social și estetic. O bancă poate deveni un element de arhitectură, dar și un loc de socializare, în timp ce îndeplinește rolul său fundamental utilitar.

Funcționalitatea și durabilitatea trebuie să fie dublate de aspectul estetic și utilitar, iar noile elemente de mobilier urban care vor fi montate în municipiul Brașov vor îndeplini toate aceste cerințe. Contractul de furnizare și montare a elementelor de mobilier se află în faza de finalizare și prevede amplasarea de bănci, coșuri de gunoi, suporți de biciclete și de jardiniere.

Vom monta aceste elemente pe aliniamentele străzilor și în stațiile de autobuz, urmând ca în zona din centrul municipiului să amplasăm coșuri de gunoi pentru colectare selectivă. Un element care subliniază cooperarea Primăriei Brașov cu cetățenii orașului: montarea suporturilor de biciclete o vom face în zonele stabilite de comun acord cu asociația bicicliștilor „Asociația Brașovul Pedalează”.

Caracterizat de toți vizitatorii săi ca unul dintre cele mai frumoase și mai curate orașe din România, Brașovul contribuie continuu la creșterea gradului de confort și civilizație pentru locuitorii săi", potrivit unui comunicat de presă transmis de viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: