17
Vin, Mai

sursă foto: epochtimes-romania.com

Eveniment

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, după demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

USR PLUS şi-a retras susţinerea pentru premierul Cîţu.

Dan Barna: "Cerem o întâlnire de urgenţă astăzi sau cel târziu mâine, a coaliţiei, pentru a avea un dialog responsabil cu domnul preşedinte Ludovic Orban, cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu. Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi putut discuta această concluzie şi această decizie pe care premierul şi-a asumat-o unilateral.

Despre interimatul meu am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzur reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni. Este o decizie care aruncă alianţa de guvernare într-o criză majoră.

Este o decizie prin care, în acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS. România este într-un război cu pandemia Covid. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi din punctul nostru de vedere imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România"

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: