17
Vin, Mai

sursă foto: digi24

Eveniment

Tensiuni pe scena politică din România.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii. Premierul Florin Cîţu i-a cerut preşedintelui revocarea lui Voiculescu şi a demis-o pe Andreea Moldovan, secretar de stat în minister, după mai multe neînţelegeri care au culminat aseară cu publicarea unui nou ordin cu reguli de carantinare. Iohannis a semnat imediat revocarea lui Vlad Voiculescu. Potrivit unor surse, Dan Barna a refuzat interimatul.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Chiar premierul României a cerut revocarea lui. Şi Andreea Moldovan şi-a pierdut funcţia de secretar de stat. Picătura care a umplut paharul a fost ordinul care a schimbat regulile pe baza cărora localităţile intră în carantină. Noul ordin a fost publicat, aseară, în Monitorul Oficial, fără știrea premierului. 

Liderii USR și PLUS s-au reunit, miercuri, într-o ședință de urgență pentru a discuta situaţia. Potrivit unor surse, în acest moment pe masa USR-ului sunt toate variantele: plecarea de la guvernare, rămânerea la guvernare în anumite condiţii, inclusiv cea fără Cîţu premier sau rămân la guvernare şi fac numire la Sănătate.

Cîțu a anunţat că interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății, dar potrivit unor surse, vicepremierul Dan Barna, a refuzat interimatul, potrivit observatornews.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: