28
Dum, Apr

Foto: Primăria Brașov

Social

Primăria Brașov a obținut finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea a patru drumuri forestiere și construirea unuia nou.

Ultimul va face legătura între Schei și Valea Cetății. Proiectul a fost depus în luna aprilie, iar răspunsul favorabil a venit săptămâna trecută. Este primul document depus și aprobat din noul ciclu bugetar european, cu o valoare eligibilă de 1,469 milioane de euro și o finanțare nerambursabilă de 100%.  Actul prevede extinderea și dezvoltarea rețelei de drumuri forestiere, pe o lungime de peste 20 de kilometri.

11 reprezintă construcția noului drum. Primăria are la dispoziție 6 luni pentru întocmirea documentației. Lucrările de reabilitare vizează drumurile forestiere Baer (3,167 km), Pârâul Cailor (2,631 km) și Roșca (2,6 km) - aflate pe teritoriul administrativ al Municipiului Săcele, însă în fondul forestier al Municipiului Brașov. Va fi modernizat și drumul Valea Căldării, aflat pe teritoriul comunei Cristian. Construit de la zero va fi drumul forestier care face legătura între zona Pietrele lui Solomon și cartierul Răcădău. 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: