14
Mar, Mai

Eveniment

În premieră elevii de clasa a XII-a vor susţine probele orale în timpul anului şcolar, iar pe cele scrise – după finalizarea cursurilor. Liceenii vor susţine probele orale ale examenului maturităţii din 12 februarie, iar prima pe listă este evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

În prima zi din semestrul al doilea, elevii vor susține proba orală la limba și literatura română, examenul  va continua pe 13 februarie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. „Majoritatea elevilor s-au înscris. Spun majoritatea pentru că sunt și cei din alți ani, care tot acum trebuiau să se înscrie. Asupra lor, deocamdată nu avem o cifră exactă, dar cei care sunt la zi s-au înscris toți la competențe ” a declarat prof. Ion Negrilă, inspector școlar general IȘJ Brașov.

Cadrele didactice sunt de părere că aceste modificări nu afectează cu nimic buna desfășurare a examenului de bacalaureat. „Cred că se simplifică într-o manieră destul de bună, calendarul din vară. O să existe timp pentru strângerea emoțiilor într-un loc în care ele să nu mai incomodeze  ” a completat Evelina Cârciu, profesor limba și literatura română Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă.

 

Chiar dacă examenul va începe mai repede, elevii sunt de părere că totul este în beneficiul lor. Probele scrise sunt programate la vară. Prima probă scrisă - Limba și literatura română - va avea loc pe 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă pe 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului pe 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - se va desfăşura în data de 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: