14
Mar, Mai

Eveniment

Sărbătoare mare printre meșotiști. Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă a împlinit 149 de ani. Pentru a celebra acest moment zeci, de profesori, elevi, părinți dar și invitați speciali s-au adunat în sala festivă a unității școlare, unde au asistat la un mic moment artistic dedicat zilei Colegiului.

Este o tradiţie la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ ca, în preajma sărbătorii Sf. Trei Ierarhi, să fie marcată  «Ziua Colegiului». Primele însemnări ale acestei sărbători în anuarele şcolii datează din anii 1934-1935.  „ Este o zi importantă. Este, ca la orice aniversare un moment bun de a reîntâlni cu prietenii, cu părinții, cu elevii, de a derula amintirel plăcute, de a pune în valoare ceea ce facem noi în fiecare zi și în fiecare oră de curs ” a declarat prof. Ovidiu Tripșa, directorul Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă.

 

La sărbătoarea colegiului brașovean a participat și Îps. Laurențiu  Streza, Mitropolitul Ardealului. Cu această ocazie el a sfințit și noul centru de documentare și informare, amenajat în incinta colegiului. „ Așa cum v-am auzit exprimându-vă că trăiți ceva viu și doriți să  vă identificați cu școala voastră, identitatea spirituală este cea care rămâne și transcende, se ridică spre cer  ” a completat Îps. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă a fost înființat în anul 1869.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: