18
Sâm, Mai

Brasov TV

Eveniment

Autobuzele și troleibuzele din Brașov au întârzieri din cauza altor șoferi din trafic. Mai exact, mașinile de transport în comun sunt împiedicate de ceilalți participanți la trafic să intre și să iasă din stații. Mulți șoferi de autoturisme și chiar transportatori de la firme private folosesc stațiile RATBV pe post de parcare.

Utilizarea stațiilor de transport în comun aflate în administrarea exclusivă a RATBV SA de către alte categorii de transportatori, precum și de conducători auto de autoturisme, reprezintă una dintre cauzele importante a nerespectării orarelor de circulație. Aceasta este una dintre concluziile specialiștilor RATBV în urma unei acțiuni de monitorizare a traficului mijloacelor de transport în comun în municipiul Brașov. „ Autobuzele sau troleibuzele trebuie să aștepte până le este eliberată zona de îmbarcare, debarcare. În unele situații, în care perioada se întinde foarte mult trebuie să deschidă ușile în zone care nu sunt amenajate pentru debarcarea călătorilor ” a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV S.A.

Toate aceste inconveniente duc la nerespectarea orarului stabilit pentru mijloacele de transport în comun. De nenumărate ori, reprezentanții regiei de transport au solicitat ajutorul polițiștilor pentru a elibera stațiile de autobuz. Oprirea sau staționarea în astfel de locuri este interzisă de lege. „Este interzisă oprirea și staționarea voluntară în stațiile mijloacelor de transport în comun, precum și la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea. Astfel de fapte sunt sancționate cu aplicarea a două, respectiv trei puncte amendă, pentru oprire și patru, respectiv cinci puncte amendă pentru staționare ” a declarat Ionuț Marin , purtător de cuvânt IPJ Brașov.

 

Polițiștii și reprezentanții regiei de transport în comun fac un apel către toți șoferii să respecte legea și să nu mai blocheze stațiile mijloacelor de transport în comun din oraș.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: