18
Sâm, Mai

Eveniment

Oamenii de afaceri chinezi sunt interesați de investiții majore în județul Brașov. Este concluzia la care au ajuns oficialitățile județene după o vizită în China. Delegația română, din care a făcut parte și președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea alături de reprezentanți ai mediului de afaceri, a discutat printre altele și despre proiectele mari de infrastructură, precum aeroportul și intermodalul de marfă de la Feldioara. Propuneri de afaceri au fost și în domeniul alimentației.

Vizita în China a avut loc în perioada 13 – 22 octombrie.  A fost răspunsul la vizita pe care înalte oficialități și oameni de afaceri din Hunan au făcut-o la Brașov, în luna iulie a acestui an. Cu acest prilej s-au pus bazele unei colaborări bilaterale prin semnarea unei scrisori de intenție, în scopul consolidării relațiilor de prietenie între provincia Hunan și județul Brașov. Printre temele aduse în discuție au fost aeroportul, intermodalul de marfă de la Feldioara și înființarea unor parcuri industriale de mari dimensiuni. „Au fost extrem de interesați de proiectele pe care noi le avem pe partea de dezvoltare, alături de Camera de Comerț, de Agenția de Dezvoltare de la Alba Iulia, precum și reprezentanți ai administrațiilor publice, cât și ai mediului de afaceri le-am prezentat o parte din proiectele mari pe care și le propune județul. Administrațiile locale au lăsat pachete, referitor la oportunități de investiții făculte de către cele două provincii. Am mers și am prezentat proiectul aeroportului. Le-am spus care sunt demersurile făcute până în prezent ” a declarat președintele Consiliului județean Brașov, Adrian Veștea.

 

Delegația română a discutat cu partenerii chinezi și posibilitatea unor parteneriate de afaceri între cele două țări, mai ales pe partea de alimentație. „ Cei care au fost acolo au ajuns la concluzia că este nevoie să facem asociații puternice, care să pătrundă pe piața chineză. Cantitățile pe care și le doresc ei, de produse alimentare în general sunt foarte mari și fac obiectul unor asocieri, poate la nivel național pentru a putea face o afacere pentru China ” a declarat Silviu Costea, președintele  CCI Brașov.



După ce au vizitat regiunea Hunan și provincia Ningbo, ultimul popas a fost făcut la Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei, cu o populație de peste 24 de milioane de locuitori și cel mai important centru financiar. Orașul poate reprezenta un model pentru Brașov în ceea ce privește conservarea clădirilor istorice, trecerea de la vechi la nou fără a afecta tradiția și cultura chineză fiind una din prioritățile autorităților locale. Misiunea s-a realizat cu sprijinul Ambasadei României la Beijing și al Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: