17
Vin, Mai

Eveniment

Pe parcursul lunii ianuarie , inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat un număr de 47 de controale, în vederea verificării modului în care angajatorii respectă măsurile impuse în perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19), cu modificările și completările ulterioare.

În urma acestor controale s-a constat că 3 de agenți economici au încălcat prevederile Legii nr. 55/2020, fapt pentru care s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, din care 2 amenzi în valoare de 2.000 de lei și un avertisment.

În principal, sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului epidemiologic

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat, în luna ianuarie, un număr de 163 controale, fiind depistată 1 persoană care desfășura muncă nedeclarată pentru care angajatorul a fost sancționat cu avertisment scris, pentru primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 167 controale, în urma cărora au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale (2 amenzi în valoare totală de 8.300 lei și 6 avertismente scrise).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 13.000 lei.

Tot în luna ianuarie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 56 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 19 angajatori cu amenzi în valoare de 28.000 lei si 27 de avertismente.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: