17
Vin, Mai

sursa foto: economica.net

Eveniment

Meteorologii au emis cod galben de ninsori si viscol puternic.

În schimb, în unele zone se încălzeşte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de viscol şi ninsori moderate cantitativ pentru intervalul 07 februarie, ora 02 – 07 februarie, ora 15.

În intervalul menționat, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, a transmis ANM.

Vremea va fi în general închisă. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, ziua mai ales în vest, sud vest, nord și centru, iar noaptea, pe arii relativ extinse în sud și în est și pe suprafețe mici în rest. La munte vor predomina ninsorile, în Maramureș, Transilvania, precum și în zonele deluroase precipitațiile vor fi mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în zonele de munte, cantitățile de precipitații vor depăși 10…2o l/mp.

Pe arii relativ restrânse, în primele ore ale intervalului și noaptea, vor fi depuneri de polei. La munte vântul va avea intensificări, iar la altitudini de peste 1600 m va sufla tare, la rafală se vor depăși viteze de 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. Local și temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, în general cu viteze de 45…55 km/h. Valorile termice vor fi mai mari decât cele normale la această dată, astfel că, maximele se vor încadra între 2 și 11 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -6 și 3 grade.

Prognoza meteo MARTI

Deşi în scădere uşoară, valorile termice, în marea lor majoritate, vor continua să fie mai mari decât cele normale în prima decadă a lunii februarie. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare la munte, local, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în nord și centru, mixte în vest și cu totul izolat în rest.

Vântul va continua să sufle tare la munte, la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăși 120… 140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută, însă va avea intensificări temporare ziua şi în celelalte zone, cu viteze mai mari în est și în sud-est, unde vitezele vor fi în general de 55…65 km/h și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cea mai mare parte a intervalului în jumătatea nordică a țării, unde pe arii restrânse se vor semnala, trecător, precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare la munte și predominant ploi în rest. Vântul va avea în continuare intensificări, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, iar pe parcursul zilei local în est și izolat în sud-vest și centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: