03
Vin, Mai

Eveniment

Tensiunile au escaladat în USR, atingând apogeul.

După luni de zile de războaie interne în care, potrivit surselor din USR, echipa Barna a înlăturat tot ce a putut din PLUS-iştii cu aspiraţii, iar Cioloş s-a trezit că devine un preşedinte decorativ căruia i se râde în nas când cere schimbări, între cei doi s-a ajuns la înfruntare deschisă. Dacian Cioloş ameninţă cu demisia de la şefia partidului dacă nu i se aprobă un program de preşedinte, iar Barna îi dă replica pe grupul de Facebook al USR, acuzându-l că nu comunică, de faptul că vrea să reinventeze USR-ul şi că stârneşte, iresponsabil, o luptă pentru putere.

Concret, Cioloş a dat un ultimatum Biroului Naţional al USR să voteze până luni un program de reforme care să restabilească echilibrul puterii în USR. În caz contrar, Cioloş a anunţat că va demisiona.

În prezent, Biroul Naţional e controlat de echipa Barna care are 14 oameni faţă de 11 ai fostului PLUS, ceea ce face din Cioloş un preşedinte decorativ. Cioloş ar vrea să schimbe acest lucru şi cere modificarea statutului partidului. O altă miză este Secretariatul General, aflat tot sub controlul echipei Barna.

Pe surse: Lupta pentru „O Românie fără hoție” s-a transformat în lupta ”pentru Ciolan”! 

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: