03
Vin, Mai

foto: cotidianul

Eveniment

După plecarea ”alături de pisici” de la ANFP, fosta șefă este protagonista unei noi gafe.

Liberala Violeta Vijulie, şefa pusă pe liber de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), a revenit cu explicaţii după postarea virală în care susţinea, pe baza unui fake news, că Regina Marii Britanii bea zilnic câteva pahare de vin românesc.

Pagina sa de Facebook a fost din nou asaltată cu ironii şi comentarii acide, ceea ce a determinat-o pe Violeta Vijulie să o suspende temporar.

În mesajul postat ulterior, Violeta Vijulie a recunoscut că a căzut pradă unui fake news, însă apoi a început o pledoarie despre cum a fost dintotdeauna o susţinătoare a regilor României.

"Cel mai rău îmi pare că în acest fake a apărut Casa Regală, pentru că eu sunt un susţinător ai Regilor României şi am fost mereu, chiar atunci când nu aveam voie să vorbim despre ei, în anii dinaintea Revoluţiei, sau când erai considerat duşmanul noii democraţii româneşti dacă vorbeai de Rege şi de Casa Regală după Revoluţie. Apoi, când au devenit toţi 'regalişi' am scris despre Ei în postările mele, cu decenţă!", a revenit liberala.

Postarea în care Vijulie a jignit monarhul Angliei:

"De ani buni regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii bea numai vin românesc fiind pur şi simplu îndrăgostită de acesta. Prima sticlă i-a fost adusă de prinţul Charles acum 16 ani şi de atunci nu mai suportă să pună gura pe vinuri din alte ţări. Elisabeta a ajuns deja la venerabila vârstă de 95 de ani şi este convinsă că una dintre cauzele longevităţii şi a stării sale bune de sănătate este vinul românesc. (...) Vinul românesc are nişte calităţi unice în lume, şi asta în primul rând din cauza solului binecuvântat ce transmite strugurilor nişte energii pozitive nemaiîntâlnite în alte locuri, ce pot prelungi viaţa cu până la 18 de ani şi jumătate".

Drept sursă, Vijulie a trecut simplu "net".

Totuşi, iniţial, textul, care este de fapt un pamflet, a fost publicat în 2017 de site-ul de satiră Socialistul.com.

 

Sursa: epochtimes-romania.com

 

Citește și: CONCEDIERE LA VÂRFUL ANFP


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: