26
Vin, Apr

Social

A început examenul de Bacalaureat. Absolvenții de liceu au susținut proba orală de competențe la limba și literatura română. Au avut de comentat pe tema unor texte la prima vedere! Durata probei nu mai mult de 15 minute.

Absolvenţii de liceu au intrat în febra examenului maturităţii, sesiunea de vară. În unităţile liceale din judeţ, din promoţia curentă vor susţine examenul 2.647 de candidaţi. Acestora li se adaugă 441 de absolvenţi din promoţii anterioare! În total 3.088 de aspiranţi la diploma de Bacalaureat. Marți a fost programată proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Testarea se va desfăşura şi miercuri.



Pe 8 şi 9 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 9, 12 şi 13 iunie - evaluarea competenţelor digitale, iar pe 14 - 16 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. „ Am asistat la niște răspunsuri foarte frumoase. Sper să se întâmple așa pe tot parcursul competențelor și lingvistice și a celor digitale. Le urez tuturor candidaților județului Brașov, succes.  ” a declarat prof. Cornelia Iliescu, vicepreședinte Comisia Județeană de Bacalaureat.

Probele scrise încep din 26 iunie, când va fi susţinut examenul la Limba şi literatura română. Pe 27 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe care o susţin candidaţii care au studiat în limbile minorităţilor. Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar examenele din sesiunea de vară se încheie pe 30 iunie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Pentru a fi declarat admişi, candidaţii trebuie să susţină toate probele, la scrise pot să ia şi note de 5.00, dar media finală trebuie să fie de minim 6.00.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: