29
Vin, Mar

Social

Serviciul funcționează cu un deficit foarte mare din acest punct de vedere , pentru că posturile sunt  blocate de Guvern.  Numai în primele 5  luni ale acestui an, au fost înregistrate la Brașov 40.000 de solicitări la care , reprezentanții serviciului fac față cu greu.

La Ambulanța Brașov se lucrează cu câte 4 sau chiar 3 echipaje pe ture de 12 ore. De ceva timp se încearcă suplimentarea cu echipaje redirecționate din microstațiile Făgăraș și Victoria. Nici acestea nu sunt de ajuns. Care sunt motivele și de ce există această situație? Medicii spun că nici ei nu înțeleg.

„Cu această situație ne confruntăm la nivel național. Totuși la Brașov avem cei mai puțini medici. Doar 9 sunt angajați , aici la Serviciul de Ambulanță. Faptul că ne confruntăm cu un deficit de personal face ca munca să se îngreuneze și de foarte multe ori să nu ajungem la timp , la foarte multe cazuri. Acest lucru care le poate fi fatal multor pacienți. „ , ne-a declarat dr. Codrina Bencze, purtător de cuvânt Ambulanța Brașov 

 În acest moment există doar câteva  promisiuni de la Ministerul Sănătății pentru creștere a bugetului care să permită efectuarea de angajări. Cei mai afectați de aceste deficit sunt bineînțeles pacienții. Nici la capitolul parc auto Ambulanța Brașov nu stă mai bine. Din cele 60 de autosanitare, mai mult de jumătate au peste 10 ani vechime sau mai mult de 600.000 km. 

 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: