07
Mar, Mai

Social

Iacob Borzos este artistul din Brașov care dă viață lemnului. Reporterii Brașov TV l-am întâlnit la Serbările Cetății Brașov și aici am aflat și povestea  lui de viață care este una impresionantă. Vă invităm să urmăriți un material cu adevărat emoționant, în această seară, la Știrile Brașov TV, de la orele 18.00, 20.00, 21.00, 22.00 și 23.00.

Sculptorul Iacob este un brașovean care practică, cu drag, de mai bine de 30 de ani, această artă. O meserie transformată într-un mod de viață, pentru că meșterul nu-și poate închipui cum ar fi să trăiască fără sculptură. L-a salvat de foarte multe ori de la neajunsuri  și ne povestește despre momentele grele. 

Meșterul lucrează acasă, unde și-a amenajat un mic atelier. De ceva vreme îl mai ajută și un prieten, însă pe copii n-a reușit să îi convingă și asta nu pentru că tinerii nu vor să urmeze această meserie ci pentru că s-au născut cu deficit de vedere. 

Spune că sculptura este o lecție de viață. A învățat de la lemn că trebuie să ai răbdare, meticulozitate și atenție la detalii. Acestea sunt principalele calități pe care trebuie să le aibă nu doar un sculptor ci orice om, indiferent de meseria pe care o practică. 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: