17
Vin, Mai

sursa foto: rtv.net

Eveniment

România a fost somată de Uniunea Europeană, printr-o adresă oficială, să se alinieze legislaţiei europene privind retituirea taxei auto plătită de românii care şi-au cumpărat maşini din străinătate.

Dacă ţara noastră nu se conformează cerinţelor Uniunii Europene, riscă un proces la Curtea Europeană de Justiţie și, implicit, sancțiuni.

„Comisia Europeana a decis, joi, să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu asigură rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state membre. Dat fiind că normele românești aplicabile restituirii taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenței si efectivității, este încălcată legislația Uniunii Europene - articolul 110 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităților române”, se arată într-un comunicat dat publicitații de Comisia Europeană.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: