02
Joi, Mai

sursa foto: craiovaforum.ro

Eveniment

Controalele polițiștilor au vizat legalitatea operațiunilor de import, respectiv achiziții intracomunitare, transport, depozitare și comercializare a florilor și plantelor ornamentale. Au fost verificați 28 de agenți economici. 

Activitățile specifice au vizat modalitatea de respectare a prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, prin verificarea documentelor legale de proveniențăa produselor comercializateși evidențierea veniturilor realizate pe aparatele de marcat electronice fiscale sau în alte documente legale.

Polițiștii au aplicat 12 contravenții în valoare totală de 46.500 lei, iar suma de 7.787 lei, reprezentând bani proveniți din vânzarea de flori/plante ornamentale neevidențiați pe aparatele de marcat electronice fiscale precum și un număr de 945 de fire flori în valoare totală de aproximativ 3.700 lei, au fost confiscate.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: