27
Sâm, Apr

Eveniment

Peste 8 milioane de lei a încasat Direcția Locală a Finanțelor Publice de la brașoveni. Deși au trecut doar două săptămâni de când ghișeele au fost deschise, numărul contribuabililor care și-au achitat datoriile a fost foarte mare, pentru această perioadă. A crescut și numărul plăților prin intermediul internetului.

De la începutul anului, la ghişeele Direcţie Fiscale Braşov s-au prezentat,  aproape 17 mii de braşoveni, care au virat în conturile municipalităţii 4,38 milioane de lei. Pe lângă aceştia, alţi 428 de contribuabili şi-au achitat obligaţiile către bugetul local prin ordine de plată, valoarea totală a încasărilor - 3,29 milioane de lei. Alte 2 mii de persoane şi-au achitat taxele şi impozitele locale online. „ Se vede o creștere semnificativă în ceea ce privește încasarea impozitului prin intermediul internetului, în special pe brasovcity.ro dar și prin ghiseul.ro, unde încasărie sunt foarte bune  ” a declarat Marian Voinescu, directorul  Direcției Fiscale Brașov.

Prin intermediul celor două platforme online, suma totală încasată de la contribuabili este de 351.000 de lei. Potrivit Direcţiei Fiscale Braşov, în perioada 3 – 15 ianuarie 2018, 19.000 de contribuabili din Braşov au făcut plăţi în valoare de 8 milioane de lei.

 

În prima zi de plată a taxelor şi impozitelor pe terenuri şi clădiri, respectiv 8 ianuarie, la ghişeele Direcţiei Fiscale s-au prezentat peste 5.000 de braşoveni. Ulterior, numărul de plătitori a scăzut.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: