26
Vin, Apr

Eveniment

În urma modificării codului fiscal, toate unitățile administrativ teritoriale din județ vor pierde sume considerabile de bani. Pe lângă acest lucru, nici la ultima rectificare bugetară, Brașovul  nu a primit niciun leu din partea Guvernului.

Conform modificărilor Codului fiscal, de la 1 ianuarie 2018 impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10%, iar această diminuare va determina pentru toate bugetele locale un minus de 37%, având în vedere că veniturile locale se constituie și din colectarea impozitul pe venit și repartizarea cotelor din impozitul pe venit. Conform Legii finanțelor publice locale, comuna Cristian și orașul Ghimbav se numără printre localitățile care vor avea cel mai mult de suferit în privința veniturilor de care vor dispune în 2018 comparativ cu 2017. Astfel, dacă în 2017 comuna Cristian a avut la venituri 35 de milioane de lei, în 2018 totalul acestora va scădea cu 10 milioane de lei, adică cu 28,5 %. În cazul orașului Ghimbav, față de veniturile din 2017 cifrate la 36 de milioane de lei, în 2018 se preconizează o scădere a acestora cu 9,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă un minus de 26,72%. În ceea ce privește Consiliul Județean Brașov, în 2018 se va înregistra o scădere a veniturilor cu 18,76%. „ Sumele care se pierd la nivelul județului Brașov sunt foarte mari. Noi pierdem aproape 60 de milioane de lei, peste 13 milioane de euro. Cu acești bani, în trei ani de zile am fi putut finaliza aeroportul sau s-ar fi putut realiza modernizări la spitale, sau s-ar fi putut finaliza drumuri județene ” a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

O altă problemă mare cu care se confruntă Județul Brașov este aceea că la ultima rectificare bugetară, Consiliul Județean nu a primit niciun leu din partea Guvernului . Din păcate, pentru niciuna dintre localitățile din județ, din cotele defalcate de TVA, nu s-a primit niciun leu. Mulți dintre cei din administrația publică care aveau așteptări la rectificare bugetară să primească vreun leu din partea Consiliului Judeţean, nu au nicio șansă, și asta pentru că nu se știe dacă va mai fi vreo rectificare bugetară anul acesta.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: