03
Vin, Mai

Eveniment

     Pentru următoarele trei luni meteorologii estimează o vreme ce se va încadra, în general, în limitele normale ale perioadei. Nivelul precipitaţiilor se anunţă excedentar, raportat la media multianuală a fiecărei luni.

 

 

OCTOMBRIE 2017

 

În octombrie, temperatura medie va avea valori peste normalul climatologic al perioadei, în sud, sud-est şi local în vest, dar şi apropiate de normal în restul ţării. Măsurătorile de specialitate relevă o medie multianuală lunară pentru a doua lună de toamnă de 9,6 grade Celsius, fiind luaţi în calcul parametrii monitorizaţi în intervalul 1981 - 2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la 14 grade Celsius în Dobrogea, de până la 13 grade în Banat, respectiv de până la 12 grade în Oltenia, Muntenia şi Moldova. 

NOIEMBRIE 2017

 

Pentru luna noiembrie, meteorologii estimează temperaturi medii ce se vor situa peste normalul climatologic în sud, sud-est şi local în vest, şi vor fi apropiate de normal în restul regiunilor. În condiţiile în care media multianuală a lunii este de 3,8 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei şi Transilvaniei (între zero şi 5 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 8 grade Celsius, se vor consemna în Dobrogea. 

DECEMBRIE 2017

Potrivit ANM, în prima lună de iarnă a acestui an, temperaturile medii ale aerului vor fi cuprinse în limite apropiate de mediile multianuale, stabilite prin măsurători de specialitate, la -0,8 grade Celsius, în majoritatea regiunilor, local mai ridicate decât acestea în sud-estul ţării. Temperaturile medii vor fi cuprinse între -5 şi zero grade Celsius, în Moldova şi Transilvania, respectiv între zero şi trei grade Celsius, în Dobrogea. 

 



 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: