03
Vin, Mai

Eveniment

S-a deschis oficial anul universitar la Braşov. Aula Universităţii Transilvania a fost neîncăpătoare pentru sutele de studenţi care au luat parte la ceremonie. 

Universitatea Transilvania a deschis anul universitar cu 5.381 de noi studenți la domeniile de licență cu 1.724 de studenți la studii de masterat și 79 de noi doctoranzi. În total, sunt peste 7.000 de studenți în anul I la domeniile de licență și de masterat. Numărul lor este mai mare. “ Universitatea Transilvania din Brașov este printre puținele universități din România, care în acest an a avut o creștere a numărului de studenți, boboci, în anul I. Comparativ cu anul trecut avem întradevăr cu 6 % mai mulți studenți “ a declarat Prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii „Transilvania”. „ Brașovul are trecut în strategia lui, în zona Metropolitană, cercetarea și dezvoltarea ca și prioritate zero. Avem nevoie de aceste resurse umane, atât profesori cât și studenți și cred că avem un sprijin important și din partea Comisiei Europene care este alături de noi și nu depinde decât de noi să dezvoltăm această axă  ” a completat Dragoş David, directorul Agenţiei Metropolitane Braşov.



Alături de studenți dar și de cadrele didactice, la deschiderea noului an universitar au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și centrale. „ Bine aţi venit la Braşov, cei care sunteţi în primul an în ciclul de învăţământ şi aţi ales una dintre facultăţile Universităţii Transilvania, bine aţi venit cei care aţi fost în vacanţă şi mulţumesc pentru faptul că aţi ales această universitate importantă din România ” a declarat primarul Municipiului Braşov, George Scripcaru.

 „ Universitatea Transilvania este cea mai puternică universitate din centrul ţării. Este o universitate care anul viitor va avea o vârstă frumoasă, în anul centenarului vom avea 70 de ani de învăţământ universitar la Braşov, un lucru, care pe noi ne onorează ” a completat Adrian Veştea, preşedintele  Consiliului Judeţean Braşov.

Numărul mare de studenţi, de anul acesta, se datorează şi faptului că Universitatea Transilvania le oferă tinerilor unele oportunități pe care nu le pot găsi în altă parte. „Anii studenţiei sunt cei mai frumoşi ani. Sunt ani unici, cu care nu o să vă mai întâlniţi în viaţă. Vă recomand, în acelaşi timp să învăţaţi, pentru că şcoala vă poate promova ” a declarat Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului.

 

Pentru noul, Universitatea Transilvania din Brașov a realizat lucrări de reparații și reabilitare atât în unele corpuri de clădiri unde se desfășoară activități didactice, dar și în căminele studențești. Valoarea investițiilor se ridică la peste 1.7 milioane de lei, atât din fondurile alocate de minister, cât și din venituri proprii. În laboratoarele de specialitate ale universității, 320 de calculatoare achiziționate în luna septembrie vor fi la dispoziția studenților. Anul acesta taxele de școlarizare pentru studenții care nu au reușit să ocupe un loc bugetat sunt cuprinse între 2.800 și 6.000 de lei, cu 10% mai mari față de anii universitari trecuți. 

Galerie FOTO

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: