03
Vin, Mai

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor brașoveni.

1. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt calificat”, „tăinuire” și „complicitate la furt calificat”.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 23 – 25 decembrie 2022, o persoană de sex masculin, ar fi pătruns, fără drept, în interiorul a două imobile din municipiul Brașov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, polițiștii identificându-l pe acesta ca fiind un bărbat, în vârstă de 31 ani. Ulterior, bunurile ce ar fi fost sustrase ar fi fost achiziționate de către o altă persoană de sex masculin, asupra căreia există suspiciunea rezonabilă că ar fi cunoscut proveniența bunurilor, acesta fiind un bărbat, în vârstă 38 ani, din municipiul Brașov. 

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul, în vârstă de 38 ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cazul celui de-al doilea bărbat, în vârstă de 31 ani, se menține măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, aceasta fiind dispusă de către instanță, la propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, ca urmare a săvârșirii unei alte infracțiuni.

De asemenea, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Brașov au recuperat o parte dintre bunurile ce au fost sustrase.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul silvic, respectiv tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național și furtul de arbori care au fost tăiați ilegal din păduri.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că patru persoane de sex masculin, identificate de către polițiști ca fiind patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 ani și 48 ani, din municipiul Săcele, ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității Tărlungeni, județul Brașov.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: