08
Mie, Mai

Eveniment

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov dă următorul comunicat de presă:

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, prev. de art. 244 alin. (1) și (2) C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.Pen. (9 acte materiale), situația de fapt fiind următoarea:

În intervalul februarie – noiembrie 2022, o persoană, prin manipularea serviciului de retur al unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate vânzarea online de produse și care oferă posibilitatea livrării la anumite puncte special amenajate, a indus-o în eroare pe aceasta, în sensul că a recuperat prețul achitat, dar a și păstrat bunurile achiziționate, provocând astfel o pagubă de aproape 80.000 lei constând în contravaloarea telefoanelor și a laptopurilor dobândite. În acest sens, inculpatul a folosit carduri bancare neînregistrate pe numele său, conturi e-mail cu date înșelătoare, conturi fictive pe platforma societății păgubite, precum și adrese diferite de retur, în vederea ascunderii identității reale. De asemenea, unul dintre telefoane ar fi fost ulterior înstrăinat printr-o societate aflată în legătură cu inculpatul și care are ca obiect de activitate vânzarea unor astfel de bunuri pe platforma de vânzare a societății păgubite.

La data de 23 decembrie 2022, Judecătoria Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Actele de urmărire penală au fost realizate de Serviciul Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Brașov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, UTAI Brașov, Serviciului Criminalistic Brașov și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: