08
Mie, Mai

Eveniment

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov dă următorul comunicat de presă:

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană care a dobândit calitatea de inculpat cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni:

- Lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. (1), (2) și (3) lit. b) C.pen.

- Viol, prev. de art. 218 alin. (1), (2) și (3) lit. C) C.pen.

Ambele aflate în concurs real și cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen.,

Situația de fapt reținută este următoarea:

La data de 21.12.2022, inculpatul, în vârstă de 56 de ani, prin amenințări și acte de agresiune verbală, a forțat-o pe persoana vătămată în vârstă de circa 11 ani să se deplaseze cu acesta din municipiul Codlea până la locuința sa unde, sub presiunea și a unor acte de violență fizică, a întreținut multiple raporturi sexuale neconsimțite.

Inculpatul a fost reținut la data de 22 decembrie 2022, iar la data de 23 decembrie 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

Urmărirea penală a fost efectuată de I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Codlea, sub coordonarea și supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: