09
Joi, Mai

sursă foto: stirileprotv.ro

Eveniment

Spectacolul folcloric dedicat Zilei Naționale a României va avea loc pe scena amplasată în Piața Sfatului din Brașov.

Vor participa : Ansamblul folcloric ,,Poienița’’ ,Ansamblul folcloric „Junii’’ Săceleni,
Ansamblul folcloric „Piatra Mare’’ (Dobârlău – Covasna), Ansamblul Folcloric ,,Crai Nou’’ al Palatului Copiilor – Brașov și soliștii Flavia Crișan, Adam Lorena Ioana, George Muraru, Gheorghe Sorea, Alina Sârbu și instrumentiștii Banca Rareș, Zoltan Mihai, Blidea Mihnea, Balea Sebastian, Schiau Răzvan.

Spectacolul va fi prezentat de actrița Corina Băncilă.

Evenimentul îşi propune să contribuie la valorificarea şi promovarea obiceiurilor, dansurilor şi cântecelor tradiționale din judeţul Braşov.

 

Comedia ,,Durata medie de viață a mașinilor de spălat” în 6 decembrie

Asociația Antiteatru și Asociația Transilvania Arts & Events în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta oferă publicului un spectacol de teatru după comedia ,,Durata medie de viață a mașinilor de spălat”, scrisă de autoarea brașoveană Elise Wilk în 6 decembrie, de la ora 19.00.

Textul în trei personaje prezintă viața unei familii obișnuite dintr-un oraș de provincie, unde cu câțiva ani în urmă, închiderea singurei fabrici a trimis în șomaj mii de oameni.

Elise Wilk este una dintre cele mai apreciate autoare dramatice din România și din lume, a cărei valoare nu încetează să crească, iar aceasta este prima producție în județul Brașov a unui spectacol pe un text scris de ea și cu o echipă majoritar formată din artiști brașoveni : regizoare, actori, autoare, sound-designer.

Mama, tatăl (în jur de 50 de ani) și fiica lor (în jur de 30 de ani) locuiesc împreună în același apartament, constrânși de lipsurile materiale. Deși scris într-o notă comică pronunțată, textul face un portret foarte precis al neîmplinirii interioare pentru fiecare personaj. Chiar și înainte de apariția și universalizarea rețelelor sociale, oamenii au fost mereu înclinați către a face comparații între propria persoană și ceilalți, sau între membrii familiei și cunoscuți. Mereu pare că viața celuilalt e mai bună – o sursă permanentă de frustrare, o cale sigură către nemulțumire constantă și nefericire. Cele trei personaje caută mereu diferite scăpări din realitatea pe care o trăiesc, fie visând la iubiri imposibile, fie prin cumpărarea compulsivă de produse ce promit schimbări miraculoase, ori prin planificarea în secret a unei fugi salvatoare în străinătate.

Regia: Lorena Zăbrăuțanu
Autor: Elise Wilk
Cu: Gabriel Spahiu, Lelia Ciobotariu, Mihaela Alexandru
Scenografie: Maria Nicola
Sound Design: George Pandrea

Bilete online: https://www.iabilet.ro/bilete-brasov-durata-medie-de-viata-a-masinilor-de-spalat-80777


Festivalul național de obiceiuri tradiționale ,,CUNUNA” în 6 decembrie

Centrul Cultural Reduta organizează în 6 decembrie, de la ora 18.00 în Piața Sfatului din Brașov cea de-a VI-a ediție a Festivalului național de obiceiuri tradiționale ,,CUNUNA”.

Anul acesta, CUNUNA COLINDĂTORILOR este o ediție care își propune să contribuie la valorificarea și promovarea obiceiurilor tradiționale de iarnă.

Astfel, vor urca pe scena din Piața Sfatului:
Ansamblul ,,Datina” din Leorda – Comănești, „Brezaia” de la Rucăr , ,,Dubasii” de la Hunedoara, ,,Voievozii Munților” – Araci, Ansamblul folcloric „Poienita”, Ansamblul „Crai Nou”, ,,Trupa Arhaic”, Daniel Făt și Laura Dinu.

Brașovenii vor cunoaște obiceiurile de iarnă din diferite zone ale țării.

În Piața Sfatului din Brașov vor răsuna colindele, în cadrul celei de a VI-a ediții a Festivalului național de obiceiuri tradiționale ,,CUNUNA”.

 

„MĂIASTRA” – un spectacol de pantomimă, muzică și poezie dedicat marilor valori ale culturii naționale în 8 decembrie

Centrul Cultural Reduta în colaborare cu actorul mim de renume internațional George Ciolpan prezintă „ MĂIASTRA” – un spectacol de pantomimă, muzică și poezie dedicat marilor valori ale culturii naționale : Mihai Eminescu, Grigore Vieru, Constantin Brâncusi, cu participarea violonistei Rodica Boldorea în 8 decembrie, ora 18.30.

Scenariul și regia – George Ciolpan

,,Acesta este un spectacol inedit, o premieră pentru Brașov, pentru România. Este un proiect, în vederea realizării unui spectacol de pantomimă, muzică și poezie, în care cele trei arte vor crea împreună o atmosferă sublimă, prin cele mai frumoase mijloacele, ce le caracterizează.
Dorim să oferim publicului brașovean, o producție artistică de cea mai înaltă calitate, ceva neobișnuit, unic și extrem de interesant. Muzica, pantomima și poezia se vor îmbina firesc și vor crea o armonie. Lucrările lui Brâncuși se vor proiecta pe un ecran, în anumite momente, pe tot parcursul spectacolului, parte a multor pantomime, cu conotație filosofică și poetică ale mimului”, comunică George Ciolpan, actor mim.

Biletele se vând prin eventbook și la casieria Centrului Cultural Reduta.

https://eventbook.ro/theater/bilete-maiastra-reduta

Preț bilet: 20 lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: