03
Vin, Mai

Eveniment

Polițiștii brașoveni atrag atenția asupra ofertelor de Black Friday!

Întrucât luna noiembrie este asimilată ca luna cumpărăturilor datorită Black Friday, iar majoritatea comercianților oferă reduceri atât fizic cât și în mediul on-line, este necesară o deosebită atenție în ceea ce privește modalitatea efectuării de cumpărături, în special la cele on-line.

În ultima perioadă au fost identificate numeroase „oferte” din partea marilor companii de retail (atât prin intermediul adreselor de email, cât și prin SMS), prin care acestea acordau premii și/sau servicii câștigătorilor, solicitând informații personale.

(ex. Altex vă informează că ați fost ales câștigătorul lunii noiembrie)

Poliția Brașov recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită la ofertele primite, pentru a evita să fiți victimele fraudelor on-line:

- Evitați accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute si analizați-le cu o soluție de securitate, înainte de a da click;

- Nu furnizați date cu caracter personal, financiar sau de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri;

- Verificați existența promoției pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate sau social media);

- Nu plătiți în avans bunurile comandate de la persoane necunoscute. Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la livrare;

- Dacă ați efectuat totuși plata on-line, fiți atenți atunci când oferiți detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se solicire codul CVV (codul din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe spatele cardului). Este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line pe care să-l alimentați cu sumele necesare achizițiilor.

Sesizați autorităților orice tentativă de înșelăciune!

 

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: