17
Vin, Mai

Eveniment

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au încălcat reguli de circulație, în județul Brașov.

1. La data de 07 noiembrie 2022, în jurul orei 11.40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au depistat pe strada Doamna Stanca, un bărbat, în vârstă de 64 ani, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,60 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. La data de 07 noiembrie 2022, în jurul orei 20.25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 18 ani, din județul Sibiu, care conducea un autoturism pe raza localității Hălchiu, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

3. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control, pe D.N. 1, intersecție cu D.N. 73 din stațiunea Predeal, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, domiciliat județul Botoșani, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date aparținând Poliției Romane, s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere reținut și dreptul de a conduce suspendat pentru o altă infracțiune la regimul rutier, săvârșită anterior.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin.2 din Cod Penal, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: