19
Dum, Mai

sursă foto: Teatrul Arlechino Brașov

Eveniment

Joi, 13 octombrie, de la ora 19.00, vă așteptăm la spectacolul de tip one-woman-show: „Amalia respiră adânc”.

Textul piesei îi aparține Alinei Nelega, critic literar, dramaturg, eseist, prozator și publicist român contemporan, regia artistică este realizată de Rodica Der, iar în rol principal se află actrița Mihaela Alexandru.

Cu elemente atât comice, cât și tragice, monodrama prezintă episoade din viața Amaliei, o femeie complexă care a traversat perioada comunistă din România, în intervalul 1960-1989, până în anii 2000. Surprinsă în diferite etape ale vieții, de la 6 ani și până la 75 de ani, eroina ne face cunoștință cu întunericul perioadei ceaușiște, dar și cu lumea libertății capitaliste. Piesa este axată pe încercările Amaliei de a afla sensuri pentru ceea ce se întâmplă în jurul ei și cu ea, trecând de la o vârstă la alta fără a-și plânge de milă, dimpotrivă, păstrându-și pe tot parcursul anilor un curaj fantastic și o fermecătoare inocență. Finalul ne ajută să înțelegem că eroina este, de fapt, o învingătoare care a reușit să supraviețuiască și să depășească, cu o seninătate  și detașare debordantă, toate încercările și traumele vieții.

Spectacolul se adresează publicului tânăr (+15) și adult.

Regia: Rodica Der

Text: Alina Nelega

Ateliere: Tunde Tomos și Dana Creangă

Audio/ Video edit: George Pandrea

Foto/Video: Alexandru Dan

Distribuția: Mihaela Alexandru

Prețul unui bilet per reprezentație este de 20 lei. Tariful este unic pentru orice categorie de spectator (adult, copil etc).

Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul eventbook.ro, sau de la casieria teatrului, miercuri, joi și vineri între orele 14:30-17:30, sâmbătă între 09:00-13:30, iar duminică între orele 09:00-12.30.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: