02
Joi, Mai

sursă foto: I.P.J. Brașov

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor brașoveni.

În perioada 16 – 22 septembrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului de accidente și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, la data de 21 septembrie a.c., polițiștii brașoveni  desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Activitățile derulate vor viza atât activități preventiv-educative, cât și acțiuni de impunere a legii, precum combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil, neportul centurii de siguranță sau traversarea neregulamentară a drumului public.

Pentru a evita implicarea  în accidente de circulație, Poliția Brașov recomandă:

Conducătorilor auto:

-  respectați viteza legală de circulație, în orice situație;

-  adaptați permanent viteza la condițiile de trafic și de drum;

-  acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar;   

- purtați centura de siguranță chiar și pe distanțe scurte și nu uitați că sistemele suplimentare de retenție au eficacitate numai dacă aceasta este cuplată corect;

-  renunțați să vorbiți la telefon în timp ce conduceți;

-  dacă ați consumat băuturi alcoolice renunțați să mai conduceți autovehicule;

-  concentrați-vă asupra condusului și evitați orice altă activitate care vă poate distrage atenția.

Bicicliștilor:

-         utilizați pistele destinate circulației cu bicicleta, iar unde acestea nu există circulați pe partea dreaptă a drumurilor publice cât mai aproape de bordură sau acostament;

-         dotați-vă bicicleta corespunzător și semnalizați atunci când schimbați direcția de mers;

-         nu creați surprize în trafic, manevrele bruște sau ,,cascadoriile” produc disconfort și generează risc major de accident.

Pietonilor:

-  asigurați-vă temeinic înainte de a traversa drumul public pe trecerea pentru pietoni;

-  angajați-vă în traversare doar atunci când șoferii au oprit pentru a vă acorda prioritate,    nu-i puneți în dificultate și nu-i surprindeți prin traversări riscante;

-  evitați să vorbiți la telefon și renunțați la dispozitivul hands-free atunci când traversați strada, potrivit I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: