06
Lun, Mai

Eveniment

Sceptrul şi coroana imperială, aşezate deasupra lui.

A fost ultima noapte la palatul Buckingham pentru regina Elisabeta a doua. Sicriul cu trupul suveranei a fost transportat azi la Palatul Parlamentului din Londra, într-o procesiune plină de emoţie, la care a luat parte familia regală. Iar pe străzile oraşului, oamenii au stat ore întregi, aşteptând să-şi ia adio de la cea care le-a fost regină mai bine de 70 de ani. 

Pentru ultima oară, regina Elisabeta a II-a a ieşit pe porţile palatului Buckingham, care i-a fost reşedinţă timp de 70 de ani, unde a primit lideri din toată lumea, şi unde oamenii veneau să o vadă în fiecare an de ziua ei. Le zâmbea din celebrul balcon al palatului, iar oamenii aplaudau.

În spatele sicriului, au mers pe jos cei patru copii ai reginei, regele Charles, prinţesa regală Anne şi prinţii Andrew şi Edward, urmaţi de nepoţii suveranei, prinţii William şi Harry, care în ciuda divergenţelor, au stat azi unul lângă altul.

Toţi în uniforme militare, cu excepţia lui Harry care nu o mai poate purta după ce a renunţat la îndatoririle regale, şi a unchiului său, prinţul Andrew căruia i s-au retras titlurile militare din cauza unui scandal sexual. 

Ultima reverenţă pentru Regină, în faţa Palatului Buckingham

Regina Consoartă Camilla, Kate, Prinţesa de Walles, Meghan Markel, ducesă de Sussex, şi alţi membri ai familiei regale au urmat cortegiul funerar din maşini. Un drum de 38 de minute, care de la Palatul Buckingham a trecut pe celebrul bulevard, The Mall, prin dreptul The Horse Guarde Parade, locul unde regina a participat la atâtea parade şi ceremonii de-a lungul domniei sale, Downing Street, unde îşi au reşedinţa premierii britanici şi Cenotaful din Londra, monument care îi omagiază pe cei căzuţi în luptă în timpul războaielor mondiale, până la Westminster Hall.  

 

 

sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: